Tim Vander Zanden 0478/60 82 51 info@tuinen-vdz.be

Grondwerken

Als tuinaannemer maken grondwerken een belangrijk deel uit van de werkzaamheden die we verrichten. Eigenlijk is alles wat we doen grondwerk, van kleine afbraakwerken tot een septische put plaatsen. Aan ieder project in uw tuin ligt het voorbereidende werk ten grondslag en dat is wanneer onze grondwerkdiensten goed van pas komen.

Wij hebben de kennis, de machines en de materialen om uw tuin perfect voor te bereiden op de afwerking. Hier leest u over wat deze grondwerken precies zijn en wat we allemaal voor u kunnen doen.

Wat zijn grondwerken?

Wat we onder grondwerken verstaan is het voorbereidende werk wat aan de grond plaatsvindt. Het is het eerste stadium als we een tuin aan gaan leggen, want uw oprit, vijver, tuinhuis, speeltoestel of algehele resultaat hangt hiervan af.

Een grondwerker zal daarom graafwerken of rioleringswerken uitvoeren, grond (ver)plaatsen of verhogen, zand aanbrengen of een gat graven. Nadat deze werkzaamheden zijn afgerond, kan de aankleding van uw tuin beginnen.

Grondwerken zijn dus m.a.w. essentieel bij elk project in uw tuin.

Als we daar geen aandacht aan besteden bij het leggen van een oprit, bijvoorbeeld, zal deze niet goed afwateren of zal deze veel te vroeg gaan verzakken. Hetzelfde geldt voor als we een terras leggen, als we een tuinhuisje plaatsen of een gazon aanleggen. Als de basis niet goed is, zal het resultaat ook niet duurzaam zijn.

En dat willen wij uiteraard te allen tijde voorkomen.

Wat doet een grondwerker voor u?

Wij zijn als ervaren grondwerken voorzien van alle machines waarmee wij de meeste voorbereidende werken probleemloos voor u uit kunnen voeren. We geven u hier slechts enkele voorbeelden van werkzaamheden die onder grondwerken vallen. 

1.     Graafwerken

Door graafwerken uit te voeren, zorgen we ervoor dat uw oppervlak de vorm krijgt die het nodig heeft voordat we deze gaan afwerken. We kunnen een vijver plaatsen, uw grond egaal maken of juist verhogingen aanbrengen. Ook graven we de gaten voor funderingen voor tuinhuisjes, veranda’s, speeltoestellen, enzovoorts. 

2.     Kleine afbraakwerken & bomen vellen

Het is ook goed mogelijk dat er zich in uw tuin objecten bevinden die u liever kwijt dan rijk zijn. In dat geval kunnen we kleine afbraakwerken voor u uitvoeren en ook deze vallen onder de noemer grondwerken. Een oud schuurtje, een vervallen terras of een ingebouwde plantenbak verwijderen we zo gemakkelijk. Uiteraard zorgen wij voor de afvoer van de grond en het puin.

Ook het vellen van bomen en verwijderen of uitgraven van wortels behoort tot ons takenpakket.

3.     Aan en afvoer van grond

Met onze tractoren uitstekend uitgerust voor aanvoer en afvoer van allerlei materialen en grondstoffen. Onze tractoren kunnen grote hoeveelheden aan, maar ook kleine volumes zijn geen probleem.

4.     Grond bouwklaar maken

Grond nivelleren of bouwrijp maken is ontzettend belangrijk voor uw bouwproject. Een goede fundering is immers de basis en garandeert stabiliteit. Tuinen VDZ nivelleert al uw terreinen, zodat ze perfect gelijk liggen.

5.     Rioleringswerken

Als we dan met uw grond bezig zijn, komen we nogal eens rioleringsbuizen tegen. Deze zijn soms aan vernieuwing toe, of misschien wilt u dat we ze van plek veranderen. Onze medewerkers kunnen uw rioleringswerken ook voor u oppakken, mocht u dit willen. Dit is immers het moment, want nu ligt uw grond open en bloot en kunnen we erbij zonder schade aan te richten.

6.     Septische put plaatsen

Een ander voorbeeld van grondwerken, en deze lijst is zeker niet compleet, is het plaatsen van een septische put. In deze put wordt uw afvalwater zo vloeibaar mogelijk gemaakt waardoor het gemakkelijker naar het riool kan worden afgevoerd. We kunnen uw septische put ondergronds plaatsen, zodat deze niet zichtbaar is, maar wel grote voordelen oplevert.

Grondwerken
Grondwerken
Grondwerken
Grondwerken

Daarom kiest u voor ons

Grondwerken zijn dus bijzonder belangrijk bij de aanleg van uw tuin. Na het voorbereidende werk hebben we ook alle kennis en materialen in huis om uw tuin verder af te werken. Dat doen we door klinkerwerken uit te voeren, door nieuwe planten, gewassen en/of bomen te plaatsen, door uw gazon aan te leggen, omheiningen en poorten te plaatsen, enzoverder. 

Er zijn een aantal andere redenen waarom wij dé grondwerker zijn voor u:

  • Kiest u voor ons, dan kiest u voor kwaliteit, stiptheid en netheid.
  • U brengt al uw werkzaamheden in uw tuin onder bij één specialist, van grondwerken tot aanleg.
  • We hanteren een ouderwetse en persoonlijke aanpak. Er zijn geen extra onverwachte kosten en contact is altijd laagdrempelig.

Gratis offerte

Heeft u een boom die moet worden verwijderd? Wilt u uw tuin egaal maken of juist op plekken verhogen of verlagen? Heeft u de ideale ondergrond nodig voor uw terras of oprit? Wilt u uw riolering laten nakijken en vernieuwen of een septische put plaatsen?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van grondwerken die wij graag voor u uitvoeren. We komen daarom zo snel mogelijk bij u langs om dit met u te bespreken en om een offerte te maken. Daarna gaan wij voor u aan de slag.

Contacteer ons

Wilt u direct een afspraak maken? Contacteer ons en wij doen ons best om u zo spoedig mogelijk te antwoordne.

Grondwerken
Grondwerken